Maak kennis met ... Sjoerd, Wijkmatcher

Sjoerd dus. Een, zoals hij zelf zegt, ‘best vriendelijke man van 43 jaar’ uit Groningen. Die anderen graag helpt, omdat hij vrije tijd over heeft. Kortgeleden heeft hij ‘promotie’ gemaakt: hij is nu WeHelpen Wijkmatcher Hoogkerk!

Vertel eens?

Sjoerd (lachend): “Waar zal ik beginnen? Ik vind het leuk om iets voor een ander te doen. Tuintje snoeien, eenvoudige computervragen oplossen, of gewoon leuk kletsen tijdens een wandeling. Tenminste, als er een klik is natuurlijk. Zo kwam ik op de website wehelpen.nl/groningen terecht. Ik voel me er helemaal thuis!”

Wat leuk! Wie help je dan zoal?

Sjoerd: “Ik doe met veel plezier eens per twee weken boodschappen voor Karen. Zij is ziek en kan dit niet zelf doen. Ook laat ik elke vrijdag haar Golden Retriever Cerise uit die anders door gebrek aan beweging veel te slapjes in de spieren wordt. Momenteel leer ik heel listig om haar met hondenkoekjes naar het parkje te lokken. Daar kan ze even rennen. Karen is een aardige vrouw met wie het goed klikt. En ik wilde toch al wat vaker naar buiten èn houd van wandelen. Twee vliegen in één klap!”

Jouw voorbeeld lijkt me aanstekelijk

Sjoerd: “Nou en of. Ik vertel anderen graag over WeHelpen. Zo heeft mijn moeder in Utrecht op wehelpen.nl/utrecht twee mensen gevonden, die haar heg wel wilden knippen. Zij heeft moeite met zwaar werk boven haar hoofd. Bovendien is zij inmiddels 71 jaar. Mooi geregeld toch!?”

Inderdaad, goed bezig!

Sjoerd: “Oh, maar daar blijft het niet bij, hoor. Een kennis wilde na een verhuizing zijn kennissenkring uitbreiden. Hij heeft via de website een aardig fietsmaatje gevonden, met wie hij inmiddels een mooie tocht heeft gemaakt. Binnenkort gaan ze weer. Ook heeft hij nu afgesproken met een, aan de profielfoto te zien, leuke vrouw om samen hard te lopen. En hij heeft een aantal mensen aangeschreven om samen te koken. Het werkt echt!”

Nog uitdagingen dan?

Sjoerd: “Een van mijn vrienden heeft een hondje dat nogal hard begint te blaffen als ze op straat mensen en hondjes tegenkomen. Dat maakt het voor hem niet gemakkelijk om contact te leggen. We hebben op wehelpen.nl gevraagd of iemand het hondje wil trainen om ‘zijn bek zo nu en dan te houden’. Er waren twee reacties op! Helaas werd hij toen te verlegen om er ook echt gebruik van te maken. Maar toch ..., wie weet krijg ik ‘m binnenkort zover.”

Vandaar dus de titel ‘WeHelpen Wijkmatcher’!

Sjoerd: “Precies. Als je hulp nodig hebt, laat het me weten via hoogkerk@wehelpen.nl. Ik help je graag.”

{##}